L’atleta Quim Costa aconsegueix batre el rècord d’ascens a la Mare de Déu del Mont amb 36 minuts i 40 segons

El corredor Quim Costa es va quedar a les portes dissabte d’aconseguir el repte marcat fa unes setmanes: pujar i baixar la Mare de Déu del Mont en menys d’una hora. L’atleta de Terra dels Volcans va batre el rècord d’ascens amb un temps de 36 minuts i 40 segons, però va patir un esquinç al turmell mentre estava descendint el cim.

Quim Costa, corredor: Passant la segona baixada del corriol, he agafat una pedra petiteta i se me n’ha anat el peu. M’he regirat el peu i un cop regirat el peu he intentat fer un parell de metres, però he vist que hi havia una punxada molt forta i he vist que no podia continuar. Al Monestir de Sous he parat. Em faltaven uns dos quilòmetres per baixar i no es podia. Avui no era el dia.

El garrotxí va afirmar que ara toca descansar i que quan es trobi recuperat decidirà tornar o no intentar-ho de nou.

Quim Costa, corredor: Són coses que passen. És la muntanya i, a vegades, ens hem d’adaptar, si plou o si fa mal temps. Una regirada la pot tenir tothom. Ha sigut un petit incident.

Quim Costa es va proposar fer unes setmanes fer el test i pujar la Mare de déu del Mont, amb la sorpresa que es va quedar a molt poc dels 38 i escaig minuts de rècord que té l’ascensió. La prova va sorgir d’aquest esperit competitiu, amb la col·laboració de l’entitat Gas Mountain i Terra dels Volcans.

Pep Díaz, massatgista de Gas Mountain: Vam contactar amb en Quim i ens va explicar el que volia fer. Vam dir que col·laboraríem, ja que nosaltres teníem l’MDM i cada any fem la cursa. Endavant, perquè aquests reptes són molt sans, porten molta gent i ajuden a conèixer tot aquest patrimoni que tenim per aquí.

 

Carme Castanyer, membre de la junta directiva de Terra dels Volcans: A dalt a la Mare de Déu del Mont hi ha companys, aquí a la plaça veiem que també n’hi ha. Molt contents.

El temps no va acompanyar i la boira no va acabar de desaparèixer durant tot el matí.