La besaluenca Marta Guardiola guanya els VI Premis Dona TIC en la categoria d’Emprenedora

Vuit dones procedents dels àmbits empresarial, professional i acadèmic i una iniciativa social per incentivar les noies a resoldre reptes digitals han estat guardonades aquest dimarts amb els premis DonaTIC 2020, que impulsa el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública amb l’objectiu de reconèixer el talent femení en l’àmbit tecnològic.

La sisena edició dels premis ha distingit, entre d’altres, l’enginyera i doctora en Telecomunicacions Marta Guardiola. La besaluenca s’ha emportat el guardó en la categoria d’Emprenedora per la direcció d’un equip d’enginyers que ha miniaturitzat un sistema d’antenes per ser acoblat als colonoscopis i que millora la correcta detecció precoç del càncer colorectal.

L’enginyera també ha estat investigadora de la Universitat Pompeu Fabra i s’ha implicat en el foment de les vocacions STEM entre els joves i, en particular, les nenes, amb l’organització de tallers i xerrades.