Santa Pau regularà l’estacionament d’autocaravanes amb una concessió per a la gestió d’un aparcament

El gust pel turisme de natura està incorporant una tendència creixent, el turisme d’autocaravana. Santa Pau compta amb uns aparcaments lliures que no estan destinats a autocarabanes, si bé l’Ajuntament tampoc no n’impedeix l’estacionament i la pernoctació. Els turistes els escullen per la seva proximitat amb atractius turístics com els volcans.

Turisme Garrotxa té clar que la prioritat ha de ser l’aparcament d’autocaravanes privat, si bé també creu que el territori ha de poder oferir una oferta pública de qualitat. Commina als càmpings a adaptar l’oferta a les necessitats dels nous turistes d’autocaravana.

La idea de l’Ajuntament de Santa Pau és, però, la de regular els aparcaments d’autocaravanes. En uns mesos cedirà un espai i el traurà a concurs perquè una empresa exploti i gestioni el servei, amb dipòsit d’aigua, connexió elèctrica i possibilitat de buidar les aigües residuals. Aquesta empresa haurà d’invertir en l’adequació un cop guanyi el concurs.