La FES i la UdG inicien les classes del nou Postgrau d’Arboricultura Urbana a Olot

La Fundació d’Estudis Superiors d’Olot (FES) va iniciar, aquest dimarts, la primera edició del Postgrau d’Arboricultura Urbana. Ja fa quatre anys que la FES treballa per oferir uns estudis que uneixin jardineria i paisatgisme i finalment aquest 2020 ha estat possible la posada en marxa d’aquests nous estudis.

Marta Fontaniol, tècnica Fundació Estudis Superiors d’Olot: Vam encetar aquest programa al 2015, són uns estudis que tenen molta acollida , i a principis de l’any passat vam veure que calia fer un salt a nivell de formació, i és quan ens plantegem fer un Postgrau d’Arboricultura Urbana i en aquest cas és un títol propi de la Universitat de Girona, per tant l’organitzem plegats.

En total són 23 alumnes i 12 docents els que participen d’aquest postgrau. Els estudiants provenen d’àmbits diversos, des d’autònoms del món de la jardineria, a tècnics d’ajuntaments o empreses de gestió de l’espai públic, entre d’altres. Es tracta d’una branca del coneixement molt específica i que ens el últims temps està a l’alça.

Gerard Passola, biòleg i codirector del Postgrau d’Arboricultura Urbana: Els estudis consten dels coneixements tècnics que sempre s’han explicat, amb eles últimes innovacions de biologia i sistemes de gestió, però amb un enfocament diferent, buscant una ciutat verda beneficiosa per la gent. En els últims anys hi ha hagut una mica de revolució en aquest camp. Abans el món de l’arbre era un món agrícola i forestal i ara ja parlem de verd urbà.

Els estudis consten d’una formació de tres dia al mes a jornada completa, que s’allargaran fins el 9 d’abril, per iniciar, just després, el projecte final.