L’Ajuntament d’Olot ajudarà als bars i restaurants amb els menjars a domicili i demana als ciutadans que també ho facin

Les noves mesures contra la propagació de la COVID-19 que han d’entrar en vigor la mitjanit de dijous han motivat la reacció de l’Ajuntament d’Olot, que a través de DinàmiG emprendrà mesures per donar suport als bars i restaurants. Durant un mínim de 15 dies, han de romandre tancats i només se’ls permetrà servir menjar a domicili o per emportar. A tots ells, se’ls oferirà informació i assessorament per tramitar les convocatòries d’ajudes destinades al col·lectiu.


Juntament amb l’Associació d’Hostalatge, s’inicia també una campanya de promoció de tots aquells establiments que decideixin continuar amb els serveis de menjar a domicili i per emportar. Es creu que tornarà a ser la majoria, com ja va passar a l’inici del confinament. Aquest divendres s’iniciarà el rodatge d’un vídeo promocional per donar visibilitat a aquests negocis. Administració i associació apel·len a la responsabilitat individual per ajudar a aquestes empreses que han vist reduït el nivell de negoci en un 20% aquest estiu respecte de la campanya anterior.

Al costat del tancament dels establiments de restauració, altres sectors veuran reduïda la seva activitat. A l’espera de llegir la lletra petita de la nova normativa publicada, els comerços esperen veure reduït l’aforament novament al 30%.

Els gimnassos també hauran d’adaptar-se, a partir d’aquest divendres, al nou aforament permès del 50%.

Més de 150 comerços, restaurants i empreses de serveis es van apuntar a la campanya de difusió engegada per l’Ajuntament d’Olot a través de la televisió, la ràdio i la premsa escrita. També s’ha començat a dissenyar la plataforma gastronòmica de la Garrotxa en línia per fomentar la compra del producte local de qualitat.

Deixa un comentari