El Consell Comarcal aprova modificar el Pla Especial de la planta de triatge amb el vot en contra de l’alcalde de Sant Jaume de Llierca

El ple del Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat la modificació del Pla Espacial Urbanístic de la planta de triatge comarcal a Can Coma de Baix, en compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Ho ha fet amb els vots a favor de Junts per Catalunya, a excepció del conseller Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca, que ha votat en contra, per compromís amb el seu municipi, ha dit, per no judicialitzar més la qüestió, i per la inviabilitat del projecte. També perquè vol esperar el resultat del recurs de cassació i perquè caldria fer un estudi a nivell comarcal per tal de trobar un altre lloc on ubicar la planta.

Aquest dijous el Consell Comarcal també va aprovar l’estudi econòmic-financer de gestió, tractament i recollida de deixalles per l’any 2021, amb els vots a favor de Junts per Catalunya. La mesura comporta un increment del 16,5% de costos respecte el 2020; un increment del 9,01% en municipis amb servei de disseminats, i del 6,84% en municipis amb servei de nuclis.

El ple del Consell Comarcal també va aprobar la moció presentada per la CUP en defensa de la nova llei de contenció de rendes en els contractes de lloguer i la seva modificació per ser implementada arreu del territori.

Els consellers també es van comminar a seguir buscant solucions per evitar les massificacions de visitants en espais naturals.