Els negocis afectats per les noves restriccions se senten culpabilitzats injustament

Bars, restaurants, estètiques i la resta de gremis afectats per les noves mesures de prevenció del virus despertaven avui amb incertesa. Alguns abaixaven persiana, d’altres oferien servei de menjar per emportar i fins i tot algun apurava fins al darrer minut a l’espera de la decisió en ferm del TSJC. Tots els negocis afectats, això sí, coincideixen en sentir indignació perquè se senten culpabilitzats injustament i encaixen les mesures amb molta resignació.

David Mas, gerent del Bar El Revolt de Sant Jaume de Llierca: Molta incertesa, i més al i com ha anat, fins a última hora no sabíem si podríem obrir o no.

El Revolt, com molts altres, ha optat per explotar el màxim possible la única opció que tenen per seguir oberts. Entrepans, cafès, begudes i menús per emportar.

David Mas, gerent del Bar El Revolt: No sabem si funcionarà massa bé. De moment sí. Val més guanyar poc que no guanyar res.

En David espera facturar, essent optimista, un 50% del que hauria facturat normalment. En canvi, d’altres establiments similars han optat per tancar perquè no s’han vist amb cor de mantenr ni el volum de treballadors ni la despesa que suposa, i han abaixat la persiana fins a nou avís.

Després de mesos de mesures de prevenció, límits d’aforament i adequacions del negoci, són molts a qui el decret que entra en vigor avui els ha agafat per sorpresa.

Les perruqueries, per exemple, poden seguir obertes, però sense oferir servei d’estètica. Un sector ara mateix indignat.

Margarita Desplans, presidenta del Gremi de Perruquers d’Olot i Comarca: Les estètiques tenen les mesures de prevenció aplicades al peu de la lletra, igual que nosaltres. No s’entén per què han pres aquesta mesura, quan són centres segurs i que compleixen amb el que s’ha de fer.

En aquest sentit, tots els gremis afectats coincideixen en què se’ls culpabilitza a ells quan en realitat creuen que el problema està en les actituds irresponsables.

Margarita Desplans, presidenta Gremi de Perruquers d’Olot i Comarca: El Covid està s’extén molt ràpidament altra vegada, però no perquè els comerços, perruqueries, estètiques i bars no compleixin amb la normativa sinó perquè molta gent individualment no la compleix.

Incertesa, pànic a noves restriccions i un bri d’esperança perquè aquests 15 dies serveixin per desaccelerar l’expansió del virus i no es demori més la tornada a la nova normalitat.