Comença el Lluèrnia 2020, més llarg i amb instal·lacions separades en el temps i l’espai

El músic garrotxí Joan Bramon ha posat la banda sonora al tret de sortida del festival Lluèrnia 2020. Recordant els balls de festa major, el ball del fanalet va fer sortir els garrotxins al balcó aquest divendres al vespre. La llum del festival olotí es manté encesa en aquest any de pandèmia, però serà menys efímera. Durarà 43 dies, durant els quals es podran veure una vintena d’instal·lacions en diferents punts d’Olot.

Pep Fargas, gerent Lluèrnia: El que estem fent és repartir les instal·lacions en l’espai i en el temps per evitar les aglomeracions, perquè era un festival que durava sis hores i passava tot en un dia, el que estem intentant fer és justament això.

 

La instal·lació principal, i l’única que es podrà veure durant tot el Lluèrnia, és l’hort de la llum, que enguany s’ha situat a les fonts de Sant Roc. Sota el títol de Fontada, Unparelldarquitectes, Xevi Rodeja i Clàudia Calvet han ideat una gran làmpada.

 

Eduard Callís, unparelld’arquitectes: La intervenció vol posar en valor aquest espai que és una joia, ha estat durant molts anys l’espai públic per excel·lència però alhora també és una infraestructura, que esdevé el millor espai públic de la ciutat. Això ens hauria de fer pensar en les infraestructures que estem fent avui en dia.

 La posada en marxa de la intervenció va coincidir amb l’actuació del pianista Marc Romero i la mezzosoprano Anaïs Masllorens. Al web www.lluernia.cat es pot consultar el calendari de les instal·lacions que es poden veure en cada moment fins el 22 de novembre.