Comença la vacunació de la grip en espais externs als centres d’atenció primària per evitar aglomeracions a les àrees bàsiques de salut

Aquest dilluns ha començat la campanya de vacunació de la grip en espais externs als centres d’atenció primària per evitar aglomeracions a les àrees bàsiques de salut, en el context de pandèmia per  la COVID-19.

Aquest matí ha començat a la sala El Torín d’Olot i a l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca. La campanya durarà fins al desembre. El 26 d’octubre es tornaran a acollir persones a El Torín, tot i que la major part dels dies, l’espai de referència serà el pavelló firal de l’antiga estació. El calendari amb els diferents espais a la Garrotxa es poden consultar per demanar cita trucant a les àrees bàsiques o a l’espai digital La meva salut.

Per a aquesta campanya coincident amb la pandèmia de la COVID-19 es destaca la importància de vacunar-se a totes aquelles persones majors de 65 anys i més joves però amb factors de risc. Acabada la campanya, s’espera cobrir el 75% de les persones majors de 65 anys, personal sanitari i sociosanitari, així com el 60% de les persones amb factors de risc i les embarassades.

Al llarg de la setmana, els centres d’atenció primària rebran els tests ràpids d’antígens per detectar coronavirus en vint minuts. Es podran fer a persones amb menys de cinc dies de símptomes. Es fa a partir d’un frotis nasofaringi i el resultat es pot conèixer en un màxim de 20 minuts.