La Fira del Dibuix virtual, una quarantena d’artistes locals i el 31% d’obres venudes

Arran de les imposicions de la pandèmia i les mesures de seguretat, la 65a edició de la Fira del Dibuix s’ha realitzat de manera virtual. Prop de 200 artistes amb una quarantena d’obres van participar a aquesta prova pilot que, entre d’altres, pretenia apropar el comprador d’art i l’artista, tant consolidats com emergents, a través d’una plataforma de venda digital on els artistes oferien les seves obres durant 48 hores. En total, des de les 8 del vespre del dia 16 d’octubre fins a les 8 del vespre d’aquest diumenge 18, la plataforma va rebre unes 2.000 visites arribant a les 13.817 visualitzacions dels dibuixos. De mitjana, els usuaris han estat gairebé 4 minuts i mig navegant per la web.

Estanis Vayreda, regidor promoció ciutat Aj.Olot: Realment ha funcionat molt bé. Hem aconseguit vendre un 31% de les obres que hi havia, prop d’unes 70 obres les que es van vendre. Gairebé 2.000 persones van visitar la web durant tot el cap de setmana. Hem tingut compradors d’Olot, de les comarques de Barcelona, de les Illes Balears i fins i tot d’Alemanya, gent molt diversa que ha pogut gaudir de pintors locals i ha estat un element de promoció i també d’ingressos per un sector artístic que també té molta necessitat.

x