Sant Joan les Fonts aprova les noves ordenances fiscals en el ple de retorn de l’alcaldessa, Maria Vidal

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha aprovat aquest dilluns la modificació inicial de les ordenances fiscals del 2021 en un ple extraordinari extraordinari aquest dilluns al matí, el primer presidit per l’alcaldessa, Maria Vidal, després de la seva reincorporació laboral. Vidal havia estat de baixa per motius de salut mesos després de ser investida alcaldessa del municipi.

Les ordenances han incorporat una reforma que penalitza els vehicles més contaminants i premia als que són més sostenibles i generen menys emissions. Fins ara, els vehicles que tenien més de 30 anys tenien una bonificació del 100% de l’impost de vehicles de tracció mecànica. L’Ajuntament marca com a excepció que sigui un vehicle històric. La mesura anirà acompanyada d’una campanya de sensibilització i s’anirà fent de manera progressiva en els propers anys.

Ta,bé s’amplien altres bonificacions. Els vehicles elèctrics mantindran un 75% de bonificació els tres primers anys i del 50% a partir del quart. Pels bimodals o híbrids, hi haurà un 75% de bonificació els dos primers anys, un 50% del tercer al cinquè i un 10% la resta de vida útil.

Les ordenances fiscals aprovades incorporen també l’actualització de les taxes per a gestió de residus. Per a l’any vinent l’increment previst és del 4% lineal. Quant al règim general, els habitatges familiars pagaran uns set euros més que fins ara.

Les modificacions s’han aprovat amb el vot a favor de Junts per Catalunya – Sant Joan les Fonts i el vot en contra de Sant Joan Plural – Acord Municipal.