Condemnen a un any i vuit mesos d’inhabilitació i 30.000 euros de multa al garrotxí Lluís Guinó per l’1 d’octubre de 2017

20 mesos d’inhabilitació per exercir un càrrec públic electe i 30.000 euros de multa. Aquesta és la sentència del tribunal de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia sobre els exmembres de la mesa del Parlament, entre els quals hi ha el garrotxí Lluís Guinó, alcalde de Besalú. Juntament amb Lluís M. Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufet, es considera Guinó, que llavors era vicepresident primer de la mesa, responsable d’un delicte de desobediència, per la seva vinculació amb el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Mireia Boya, exdiputada de la CUP, ha quedat absolta perquè s’entén que no va ser advertida pel Tribunal Constitucional i no ocupava una posició compatible amb el delicte de desobediència pel qual s’ha condemnat la resta d’acusats.

Els quatre exmembres de la mesa hauran de pagar penes de multa de 10 mesos amb una quota de 100€ al dia, a més d’assumir una desena part de les costes del procés judicial, incloent les de l’acusació popular.

Segons el TSJC, Guinó hauria de deixar de ser alcalde de Besalú durant un any i vuit mesos i també abandonar el seu escó de Diputat al Parlament. Tot i així, ara s’obre un període perquè els acusats puguin recórrer la sentència i demanar la suspensió de l’execució.

 

 

x