Bassols Energia instal·la un punt de càrrega de vehicles elèctrics gratuït a Santa Pau

L’ajuntament de Santa Pau i Bassols Energia han activat el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics al municipi. El nou punt de recàrrega s’ha situat en una ubicació estratègica al municipi, al costat de la nova oficina de turisme. El consistori i l’empresa ja l’han posat a disposició dels usuaris de manera gratuïta. És el primer punt que instal·la Bassols a un municipi garrotxí fora de la ciutat d’Olot.


Santa Pau ja disposa d’un punt de recàrrega de vehicles elèctrics. Instal·lat fa uns mesos, s’ha donat d’alta en els darrers dies apostant per la mobilitat sostenible al municipi.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Estem en un entorn natural i per tant hem de ser pioners a la zona i fer entendre a la gent que és possible moure’s de manera sostenible. Una manera de fomentar-ho és habilitant aquest punt.

Aquest és el primer punt que instal·la Bassols Energia a la comarca de la Garrotxa fora de la ciutat d’Olot. L’empresa ja ha habilitat el seu funcionament.

Miquel Bosch, Cap de gestió de mercats i energia de Bassols: Per l’activació d’aquest punt es pot fer amb targeta o, el que és més fàcil per tothom, a través d’una aplicació mòbil. Estem treballant amb Electromaps, que és la plataforma líder en aquest sector. A partir de l’aplicatiu es pot reservar i activar el punt.

Santa Pau se suma als municipis garrotxins que aposten per la mobilitat sostenible habilitant punts de recàrrega de vehicles elèctrics, com ja han fet anteriorment Besalú, Riudaura, la Vall de Bianya i Olot.

El punt de recàrrega té una potència de 22kW, de càrrega semi-ràpida i permet carregar simultàniament dos vehicles. Ha costat 7.894€ i s’ha finançat a través d’una subvenció de 4.150€ de la Diputació de Girona. Els treballs han anat a càrrec de Bassols Energia.