ERC Garrotxa culpa el govern del Consell Comarcal de no tenir la planta de triatge ni buscar una ubicació consensuada

Al darrer ple del Consell Comarcal de la Garrotxa, els vots de l’equip de govern i el PSC van permetre tirar pel dret i aprovar la modificació del pla especial per poder construir un centre de tractament de residus als terrenys de Can Coma de Baix de Sant Jaume de Llierca, fins i tot amb el vot contrari de l’alcalde del municipi i conseller de Medi Ambient, Jordi Cargol. Qui també s’hi va pronunciar en contra va ser Esquerra Garrotxa, a l’oposició. El grup ha fet públic un manifest on culpa el govern del Consell de no disposar de la planta després de 15 anys de negociacions, i l’acusa d’haver trencat l’acord d’ubicar-la en sòl industrial.

Miquel Reverter, President ERC Garrotxa: Els diferents governs de Convergència PDeCat no han sabut trobar una solució, mentre que la seva feina hauria de ser trobar consensos. Davant el problema de la ubicació, l’han enquistat amb immobilisme. Això té, i tindrà un cost pels garrotxins i garrotxines. Des d’ERC creiem que han de demanar disculpes als ciutadans i buscar solucions viables, no podem obligar a un ajuntament a ubicar una infraestructura comarcal on no la volen.

Els republicans no entenen els motius pels quals es tira endavant un projecte amb un procés judicial obert i li retreu al Consell que no s’hagin fet estudis per construir-la en un altre municipi.

Miquel Reverter, Portaveu ERC Garrotxa Consell Comarcal: Se’ns ha dit que no hi ha sòl industrial a Olot per poder-la posar, i no deuen haver fet ni l’estudi, això és el que ens queixem.

ERC Garrotxa ha recordat que la planta de triatge és una infraestructura necessària i que cada any que passa sense que estigui construïda representa un encariment de la taxa de recollida de residus.