La condemna d’inhabilitació per desobediència impedirà que Lluís Guinó es presenti a les properes eleccions al Parlament

Lluís Guinó podrà seguir sent alcalde de Besalú fins que la sentència als membres de la mesa del parlament sigui ferma. Anuncia que, molt probablement, presentarà un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem. La sentència, però, l’impedirà presentar-se a les llistes de les properes eleccions al Parlament de Catalunya, en compliment de la llei de règim electoral.

Lluís Guinó, alcalde de Besalú i exvicepresident de la mesa del Parlament de Catalunya: No ens podem presentar a les eleccins perquè es considera que és incompatible amb haver estat condemnat, encara que no sigui ferma la sentència, per un delicte de desobediència. A les eleccions del 14 de febrer no em podré presentar encara que volgués.

Pel que fa a la multa de 30.000 euros, també cal esperar a la sentència ferma. Espera que el Suprem la revisi tenint en compte la situació econòmica dels exmembres de la mesa i, en tot cas, espera que la caixa de solidaritat hi pugui respondre.

Més enllà de la situació personal, Guinó creu que la resposta judicial a la tramitació de les lleis de desconnexió del Parlament la tardor del 2017 ha assentat un perillós precedent a la cambra legislativa catalana.

Lluís Guinó, alcalde de Besalú i exvicepresident de la mesa del Parlament de Catalunya: Des del 2017 el Parlement actua de manera totalment limitada, condicionada i pendent només de si qualsevol proposta que arriba a la mesa pot ser analitzada penalment.

x