L’alcalde d’Olot i les enitats sobiranistes consideren la sentència dels membres de la mesa un “escàndol polític i jurídic”

La concentració dels dilluns a Olot per demanar l’alliberament dels líders independentistes presos va convertir-se ahir en un acte de rebuig contra la sentència dels membres de la mesa del Parlament durant la tardor del 2017; 20 mesos d’inhabilitació dels càrrecs electes i 30.000 euros de multa que afecten el diputat i alcalde de Besalú, Lluís Guinó. El batlle d’Olot, Pep Berga, assegura conèixer de prop la lluita judicial de Guinó, amb la impotència que suposa defensar-se davant un aparell judicial que, segons Berga, no fa més que perseguir idees.

Pep Berga, alcalde d’Olot: No ens sentim ben defensats per un aparell judicial que es dedica a la persecució política d’unes idees.

Magda Ripoll, coordinadora de l’ANC Olot: És un altre escàndol polític. I jurídic.

Roser Miràngels, membre d’òmnium Cultural Garrotxa: El nostre rebuig i el nostre decencís per aquesta sentència.

La concentració de cada dilluns davant l’Ajuntament d’Olot segueix denunciant ininterrompudament el que consideren que són reaccions repressives a les voluntats democràtiques de debat i del pronunciament sobre el futur polític de Catalunya segons la decisió dels seus habitants.

x