El difícil camí del Club Atletisme Garrotxa per tornar a la normalitat

Una part dels jugadors i jugadores del Club Atletisme Garrotxa fa setmanes que han tornat als entrenaments. I diem una part i és que aquesta temporada el club comptarà, de moment, només amb dos equips enlloc de tres.

Xevi Teixidor, coordinador esportiu Club Atletisme Garrotxa: Una part dels jugadors que teníem l’any passat viuen en residències i no poden venir per protocols marcats per sanitat i Generalitat i els que viuen a casa seva sí que han pogut tornar. Estem intentant trobar maneres per poder-ho fer, però de moment ens està sent difícil.

El retorn pels que sí poden entrenar, de nou, cada dimarts al pavelló ha suposat treure’s un pes de sobre per a molts d’ells. És el cas de la sara, que tot i valorar les videoconferències grupals que feien durant el confinament, celebra que per fi pugui tornar a estar més a prop dels seus companys.

Sara Bouchakhi, jugadora Club Atletisme Garrotxa: Ha set un honor tornar a començar perquè ens hem pogut tornar  a veure tots els companys i ens va molt bé. Això de la pandèmia és una cosa que ha passat i clar, sis mesos sense veure’ns, ha estat difícil.

Xevi Teixidor, coordinador esportiu Club Atletisme Garrotxa: El confinament el que els hi ha comportat és un aïllament social,que és el que podien treballar en el dia a dia: relacionar-se, habilitats socials, socialització, comunicació, sobretot els que tenen dificultat amb la parla o tenen vergonya… Alguns han fet alguna passa enrere en aquest sentit.

Un altre dels aspectes amb què s’ha hagut de treballar un cop tornats als entrenament d’aquests esportistes amb discapacitat intel·lectual ha estat recuperar la memòria i els automatismes que fins abans del confinament alguns d’ells duien a terme a mode d’hàbits. El més important, però, és que novament la pilota torna a rodar.