La fundació Kreas augmenta un 40% més de matrícules aquest curs 2020/2021

Igual que tots els centres educatius de la comarca, qui ha començat un nou curs acadèmic ha estat la Fundació Kreas, la setena promoció de futurs tècnics superiors de processos i qualitat en la indústria alimentària. Aquest curs però, s’ha vist incrementat en gairebé un 40% més de matricules, passant de 15 alumnes la promoció passada, als 21 d’aquest any.

Una de les dades que ha pogut constatar la fundació és l’augment de l’interès dels joves pel sector alimentari. Un fet que podria ser causat per la crisi sanitària de la COVID-19, on el sector va tenir un paper clau.

Mònica Furtet, directora de KREAS: Sabem que el sector alimentari, malgrat la crisi ha estat i és un sector essencial. El fet d’haver proveït tot el que necessitàvem i no només mantenir plantilla sinó inclús augmentar el nombre de treballadors, ha fet que els joves valorin més les sortides professionals que els pot aportar el sector.

El cicle formatiu de grau superior és només una part de les accions que realitza la Fundació Kreas, hi ha un altre volum important d’alumnes que es formen a través dels certificats de professionalitat i també de la formació contínua. En tots ells s’ha vist un increment del nombre d’alumnes.

Aquest curs marcat per la pandèmia, KREAS ha apostat tot i així per la formació presencial, tot planejant un protocol de prevenció de contagis i d’actuació en cas de detecció d’algun positiu.