L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa s’afegeix a la manifestació de divendres a Girona per defensar els drets del sector

La Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona considera que el sector no és el virus i que el tancament de bars i restaurants és una solució massa dràstica que s’ha pres sense comptar amb l’opinió dels diferents gremis. Per tot això, la federació ha decidit convocar una manifestació aquest divendres a 2/4 de 12 del matí a Girona, que començarà davant la seu de l’Oficina de Correus i finalitzarà davant la Delegació del Govern.

Gerard Xifra, president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: Penseu que en la història del turisme mai no s’ha fet una manifestació del sector per reclamar drets, sempre hem intentat pactar-ho, però al final, quan hem vist que l’administració no ha volgut dialogar i ha tirat pel dret fent un tancament total, quan passaven d’unes mesures de distància entre taules i un màxim de sis persones. Passem a un tancament total i veiem que tota la comarca i la demarcació està saturada de turisme de cap de setmana, veiem teatres plens i veiem tot obert. Pensem que ens han castigat i no han volgut comptar amb el sector.

Sobre els ajuts directes de 40 milions d’euros anunciats per la Generalitat, amb un màxim de 1.500 euros per empresa, el president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i vicepresident de Turisme Garrotxa, Gerard Xifra, també ha manifestat dubtes pel curt termini de temps donat per a la tramitació, per si arribaran a tothom que ho sol·licita, per si cobriran les necessitats en cas que el tancament s’allargui i pel moment en què arribaran a les empreses. Remarca que encara hi ha autònoms que esperen les ajudes sol·licitades el mes de març.