L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa té dubtes sobre l’efectivitat a curt termini de la reducció dels lloguers al 50%

El govern de la Generalitat ha tirat endavant, aquest dimarts, un decret llei, segons la consellera de la presidència Meritxell Budó, per evitar el tancament d’establiments a causa de les darreres mesures aplicades per evitar la propagació del coronavirus, i pensada especialment per a bars i restaurants.

Llogaters i propietaris de locals tindran un mes per negociar la rebaixa del lloguer. En cas de no arribar a un acord, el cost s’assumiria al 50%. Pel que fa a aquells llocs on sí s’hi pot anar però amb aforament limitat, es donarà la possibilitat de realitzar restriccions parcials per la part proporcional del cost del lloguer.

Gerard Xifra, president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, creu que la mesura no és dolenta, però tot i així li genera molts dubtes.

Pel que fa a aquest acord que sobre el paper haurien d’arribar llogater i propietari, Xifra explica que en el cas de la Garrotxa, en el sector de la restauració hi ha hagut de tots en els darrers mesos, mentre que Pere Bahí, agent de la propietat immobiliària d’Olot, és positiu i creu que els propietaris veuran que no poden deixar enrere els llogaters.

En les darreres hores el govern també ha anunciat el llançament d’ajudes per un valor de 40 milions d’euros, per un màxim de 1.500 euros per a pimes, autònoms i microempreses que treballin en els sectors de la restauració, l’estètic i la bellesa.