Arquitectura efímera per potenciar la cohesió social i generar interacció

‘Tant lluny, tant a prop’ és obra d’un grup d’estudiants d’arquitectura que reivindica el distanciament social com una oportunitat de potenciar la cohesió i generar més interacció. Tot això, a través de l’arquitectura efímera, que, avui més que mai, ens ens trobem en el dia a dia en temps de pandèmia.

Xevi Bayona, arquitecte: Avui dia veiem a tot arreu els terres marcats amb línies i que hi ha metacrilats a tot arreu. Hi ha coses efímeres que ens fan el dia a dia més fàcil.


L’obra planteja noves dinàmiques de relació i parteix de dos objectius.

Xevi Bayona, arquitecte: Treballar el joc. Volíem pensar i repensar l’espai públic, què passava amb la pandèmia i quin paper podia tenir l’arquitectura efímera. I també aprofitar la pandèmia i el distanciament social i treballar-lo d’alguna manera perquè ens pogués anar a favor, fent explícit que el distanciament social no té res a veure amb el distanciament físic.

El projecte proposa una sèrie de miralls sonors mòbils a l’espai públic que faciliten la construcció de múltiples escenaris d’interacció mitjançant lògiques del propi joc. A banda del parc de les Mores, on està situada l’obra des de dilluns, es podrà veure també  al barri de Bonavista i a la plaça de Dalt.

x