L’Ajuntament d’Olot congelarà impostos i taxes i mantindrà les bonificacions a les ordenances fiscals del 2021

Pep Berga, alcalde d’Olot: Hem pres aquesta decisió de congelar-les completament. No hi haurà cap modificació de cap taxa ni impost, perquè aquest ha estat un any complicat.


Aquest és l’anunci que l’alcalde d’Olot ha fet avui en referència a les ordenances fiscals que preveuen de cares al 2021. Es congelaran els impostos i les taxes i es mantindran les bonificacions per un import de 700.000 euros. Congelaran també la taxa d’escombraries, tot i que el cànon d’enguany farà pujar la despesa del servei fins a 381.000 euros, un 14% més que aquest any. El 2020, les arques municipals han deixat d’ingressar 700.000 euros en conceptes com la taxa d’ocupació de la via pública, que s’ha deixat de cobrar, o les quotes d’escola bressol. Per contra, el consistori ha aportat un milió 500 mil euros en accions per pal·liar els efectes de la Covid-19. Tot i això, l’Ajuntament d’Olot ha optat per no pressionar més al ciutadà l’any que seguirà a la primera onada de la pandèmia, i tornarà a oferir la tarifa plana d’impostos, repartida en 9 mesos sense cost addicional. Als ciutadans que s’hi van acollir l’any passat, 250, se’ls renovarà automàticament. Els qui ho vulguin fer l’any vinent, tenen temps del 2 de novembre a l’11 de desembre.

Montse Torra, regidora Hisenda Aj. Olot: El que pretenem és que a la gent li arribi aquest missatges, perquè d vegades creiem que no havia arribat prou.

Les ordenances fiscals del 2021 es portaran a aprovació al ple de dijous vinent. Tot i la congelació d’impostos i taxes, l’Ajuntament d’Olot preveu tenir bons pressupostos l’any vinent. Per al 2021, l’Estat espanyol deslliurarà l’estalvi d’un milió 500 mil euros de l’Ajuntament d’Olot, amb què es podran atendre les demandes de barris com Bonavista, Montolivet o el Morrot. Un milió 100 mi euros d’aquest estalvi es podrà destinar a inversions. El 2021 serà l’any de la finalització de l’Espai Cràter i el de l’inici de la piscina municipal coberta, en uns comptes oberts als imprevistos de la Covid.

Montse Torra, regidora Hisenda Aj. Olot: Seràun pressupost més viu que mai, perquè és el que ens aporta la situació del moment.