L’enderroc de tres cases, una de les accions prioritàries al barri de Sant Miquel d’Olot

Els veïns del barri de Sant Miquel d’Olot a través del Consell de Barri, van decidir les principals accions que es duran a terme al llarg d’aquest 2020 al barrí olotí.

S’ha apostat per impulsar la regeneració del carrer de Sant Miquel, engegada al llarg dels darrers tres anys i que ha permès l’enderroc de dues finques, la creació d’un mural i la construcció d’un mirador al riu Fluvià. Aquest 2020 es vol continuar amb una nova fase d’aquest projecte que ha de permetre l’enderroca de les tres cases més, adquirides el 2019, i la construcció d’un camí per a vianants vora riu que, en un futur, ha de ser un pont de connexió del barri amb la zona del Molí d’en Climent.


També, els veïns i veïnes de la zona van aprovar tirar endavant un projecte de pacificació del barri que aportarà més seguretat a l’espai, zones 30 i canvis de sentit i carril bici i patins

Jordi Güell, regidor mobilitat Aj.Olot: Els vehicles que eren de pas, per una avinguda tan ample com és aquesta, passaven a molta velocitat. Més que la quantitat era el comportament d’aquests vehicles el que posaven en perill la vida tranqui·la del barri.

Per aquest 2020, el PIAM de Sant Miquel també contempla tres accions més: la 2a edició de l’Entranyes; dotar d’infraestructures de joc espais com la plaça Sant Miquel, l’Espai Esportiu i el Camp de les Mates; i incorporar accions no urbanístiques que ajudin a dinamitzar el barri i generar espais de participació i relació entre les veïnes i veïns.