L’Hospital d’Olot restringeix visites de manera preventiva davant la situació de la pandèmia

Segons les últimes dades del Departament de Salut, el risc de rebrot a la Garrotxa se situa a 864,23 punts, més del doble que la dels darrers dies. Ara mateix, la comarca ha superat el risc de rebrot del mes de març, ja que el pic més elevat va ser el 23 de març amb un índex de rebrot de 603. A hores d’ara, la Garrotxa és la quarta comarca de Catalunya amb el risc de rebrot més alt i la segona de les comarques gironines.

En aquests moments, l’Hospital d’Olot té un total de 7 pacients ingressats amb COVID-19, tres professionals positius i dos aïllats fent la quarantena de 10 dies per ser contactes estrets. En els darrers 15 dies, han estat tres els pacients crítics que s’han traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona i hi ha hagut dues defuncions.

Jaume Heredia, director mèdic Hospital d’Olot: S’ha anat desplaçant l’edat dels pacients cap a gent més joves que presenten símptomes covid. També és veritat és que en aquella primera onada és que la capacitat per fer diagnòstic era molt més baixa i acabàvem fent diagnòstic microbiològic a aquells pacients que acabaven ingressant, que eren els pacients de més edat.

A causa d’aquest increment de casos, la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, ha començat a prendre mesures preventives per adaptar-se a la situació actual, entre elles la suspensió de visites a pacients hospitalitzats a la unitat 1 d’hospitalització i visites restringides a les unitats 3 i 4.

Jaume Heredia, director mèdic Hospital d’Olot: En aquests moments nosaltres no estem en una situació de col·lapse, però sí que ens intentem avançar a allò que veiem que va passant al nostre entorn, hem decidit prendre una sèrie de mesures. El repte d’aquesta segona onada és continuar fent l’assistència que habitualment es fa en un hospital i conviure amb l’atenció als pacients amb COVID fins que puguem, fins que la pressió ens ho permeti.

Des del centre hospitalari fan una crida a la ciutadania a que respecti les mesures preventives de seguretat: mans, mascareta i distància, així com no accedir als centres de salut si s’està esperant el resultat d’una prova PCR, si s’és contacte estret amb un positiu o si es presenten símptomes compatibles amb la COVID-19.

Jaume Heredia, director mèdic Hospital d’Olot: Ens heu d’ajudar. Ens heu d’intentar cuidar perquè us puguem cuidar. Us heu de conscienciar que si no ens hi posem tots, no ens ensortirem. Fa uns mesos vam viure una situació molt complicada, amb molt d’estrès pels professionals i per tota la societat. Jo entenc que tothom està cansat, que tothom voldria que això s’hagués acabat, però no és així. Si no ens hi posem tots i ens conscienciem que això depèn de tots nosaltres, nosaltres sols no ens ensortirem.