L’hostaleria es manifesta a Girona amb motiu de les restriccions al sector

Centenars de persones del sector de l’hostaleria i la restauració de Girona s’han concentrat després d’una setmana del tancament de bars i restaurants decretat pel PROCICAT.

Des del sector han demanat que no se’ls estigmatitzi i han manifestat les dificultats que estan passant. Tot i que entenen la situació epidemiològica , també demanen mesures equitatives per a la contenció de la Covid-19 i, per això, es dirigeixen directament a la Generalitat per al replantejament de les mesures preses. De fet, han assegurat que es troben en converses amb el govern per a la presa de noves mesures. En el manifest que han llegit des de la Federació d’Hostaleria de Girona, que en formen part onze gremis comarcals, han destacat la transversalitat del seu sector per a la dinamització de l’economia i l’important pes que tenen en el PIB de la demarcació de Girona.

Gerard Xifra, president Associació Hostalatge de la Garrotxa: Venim a reivindicar, entenent la situació sanitària que vivim, diàleg per intentar buscar mesures coordinades. No és just que passem d’una sola limitació de distància entre taules a això. Estem disposats a valorar altres opcions com limitació d’horaris, toc de queda o fins i tot una limitació d’aforament. Al final el que reclamem és que hi hagi una mica de consens polític, veiem que cada conseller va a la seva, cada conseller té un discurs i al final ens estan marejant tan públicament com internament. Demanem un consens entre el sector públic i el sector privat per intentar remuntar el que serà un país, que si no ens hi fiquem tots, no quedarà ni una sola PIME.

 

x