Regularan l’accés de vehicles al Parc Natural de la Zona Volcànica a partir del 75% d’ocupació als aparcaments

A partir d’aquest cap de setmana, els visitants que intentin arribar a determinats punts de la Garrotxa podrien trobar-se els accessos tancats. Per evitar que es repeteixin aglomeracions dels darrers caps de setmana, un dispositiu de Mossos, Agents Rurals i Protecció Civil controlarà l’accés de vehicles motoritzats quan els aparcaments dels espais naturals més freqüentats arribin al 75% de la seva capacitat. La proposta de la Generalitat, que ha confirmat aquest migdia el Director General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, a Catalunya Ràdio, és ben rebuda al territori després de molt temps demanant accions.

Pep Companys, Alcalde de Santa Pau: Contents, molt en la línia del que diu Ferran Miralles, tenim clar que el territori admet la quantitat de vehicles que admet i apartir d’aquí s’han de posar restriccions. No és bo pel medi ni per la gent que ens visita i no ajuda a que la gent s’emporti una bona experiència.

El Departament de Territori i el Parc Natural concretaran en les properes hores com s’aplicaran aquestes restriccions a la Garrotxa, un cop les avali el PROCICAT. Per l’alcalde de Santa Pau, seria bo mantenir-les durant tota la temporada de tardor.

Pep Companys, Alcalde de Santa Pau : Es parla d’aquest cap de setmana i el proper, però jo crec que s’hauria d’intentar almenys aquesta tardor, que prevèiem un augment de gent però no aquesta brutalitat, plantejar-nos que fos tota la temporada de tardor.

El Montseny, l’Obac i Sant Llorenç de Munt són els espais protegits on, juntament amb el Parc Natural de la Zona Volcànica s’aplicaran mesures restrictives. A la Garrotxa també preocupen altres punts com l’Alta Garrotxa.