El govern espanyol declara l’estat d’alarma i el toc de queda entrarà en vigor aquest diumenge a la nit

Després de les peticions de diverses comunitats autònomes, entre elles Catalunya, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha declarat aquest migdia l’estat d’alarma en un Consell de Ministres extraordinari. El decret estableix algunes mesures mínimes, com el toc de queda a partir de les onze de la nit, amb marge d’una hora. Així, el document dona cobertura legal a les restriccions a la mobilitat nocturna, que estableix, precisament de les onze de la nit a les sis del matí.

Les comunitats disposaran de marge per avançar o endarrerir una hora el toc de queda. En el cas de Catalunya, el Govern de la Generalitat no esperarà més temps per utilitzar les facultats de l’estat d’alarma acabat de declarar. Està previst que el toc de queda entri en vigor aquesta mateixa nit.

x