El confinament nocturn establert pel Govern presenta diverses excepcions

El Govern de la Generalitat ha declarat que el toc de queda a Catalunya entra en vigor aquest mateix diumenge. Ningú podrà circular pels carrers de Catalunya entre les 10 de la nit i les 6 del matí, en una nova restricció per intentar reduir l’expansió de la covid-19.

Tot i això, i com totes les restriccions, el toc de queda tindrà excepcions, com ara anar a treballar o tornar a casa després de sortir de la feina, així com qualsevol urgència sanitària o haver d’atendre persones grans o dependents que tinguin una emergència dins aquesta franja horària. També es podrà sortir a treure els animals de companyia de 4 a 6 del matí, sempre que sigui a prop de casa.

Els establiments oberts al públic hauran de tancar la porta a les 9 de la nit. La cultura, però, té una mica més de marge. Els esdeveniments culturals podran seguir fins a les 10 de la nit i els espectadors tindran fins a les 11 per tornar al seu domicili. Pel que fa als establiments de restauració, hauran de seguir com fins ara, però hauran de tancar les portes a les 9 de la nit i els repartiments a domicilis es podran efectuar fins a les 10 de la nit.