Els aparcaments dels espais naturals de la Garrotxa tornen a saturar-se tot i la situació crítica

La majoria de vies d’accés per accedir amb vehicles privats al Parc Natural de la Zona Volcànica han tornat a col·lapsar-se en el primer cap de setmana de restriccions d’accés per evitar les aglomeracions de les últimes setmanes. Els aparcaments al Parc Natural ja es trobaven en plena ocupació a les onze del matí. Un dels aparcaments més concorreguts de la comarca és el de Can Serra, a Santa Pau, que va tornar a saturar-se tot i la pandèmia.

 

Irvin Tejedor, visitant: En no tenir els bars oberts, en no poder fer gran cosa, no tenim restaurants per poder moure’ns o fer una mica de vida, hem decidit venir aquí per passar el dia. Estem a la muntanya, podem respectar les distàncies i es tractava de fer alguna cosa diferent.

Els visitants han continuat fent cas omís de les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Els Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i Protecció Civil van configurar durant tot el cap de setmana un dispositiu que perseguia l’objectiu d’evitar les aglomeracions de les darreres setmanes.

Marina García, visitant: Estem posant en risc la nostra salut. Si és una mesura de prevenció ho veiem perfecte.

Per altra banda, la carretera de Coll de Bracons va continuar oferint les imatges comunes dels últims caps de setmana. Diumenge més d’un centenar de vehicles es van estacionar al voral de la carretera.

Montse Alonso, visitant: Jo penso que hem vingut, per exemple, dos amb el cotxe. Aquí a la muntanya si mantens les distàncies és molt més segur que molts llocs a la ciutat.

 

Maria del Mar Mariscal, visitant: Per nosaltres, aquestes sortides són bastant habituals. Sí que és cert que hem vist un augment important a l’hora d’estar al mig del bosc i veure la gran quantitat de gent que passeja per aquí. Ens fa plantejar una mica si seguir sortint i seguir fent rutes. Veiem que realment hi ha un perill. La gent és bastant inconscient. Molta gent va sense mascaretes.

Les restriccions concretades pel Departament de Territori i el Parc Natural la setmana passada també s’aplicaran el pròxim cap de setmana.