ERC evitarà votar contràriament als pressupostos i ordenances fiscals d’Olot i treballarà perquè siguin útils contra la pandèmia

Volen que els pressupostos i les ordenances fiscals d’Olot per a l’any vinent siguin útils per contrarestar els efectes sanitaris i socioeconòmics derivats de la pandèmia del coronavirus. Amb aquesta premissa, Esquerra Republicana de Catalunya anuncia que no votarà contràriament a les propostes de pressupostos i d’ordenances fiscals que l’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot presentarà aquest dijous al ple municipal. Per als pressupostos, esperen que pugui ser útil el romanent positiu que els grups parlamentaris han contribuït a alliberar, i que les inversions es destinin fonamentalment a barris i habitatge.

Anna Barnadas, portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Olot: L’aplicació del romanent, dintre el que permètrà la llei, ha de ser també per poder mitigar la pandèmia. El capítol d’inversions hauria de ser un capítol absolutament destinat a barris.

Si bé Esquerra no comparteix la inversió en l’Espai Cràter, creuen que la piscina municipal coberta pot ser beneficiosa per a la salut dels ciutadans.

Anna Barnadas, portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Olot: Pensem que pot ser una inversió que millori la salut.

Respecte a les ordenances fiscals, Esquerra ha fet algunes propostes que creuen que tindran recorregut, com una aplicació extensiva del recàrrec del 50% de l’Impost de Béns Immobles als propietaris que tinguin els seus habitatges buits i fora del mercat sense causa justificada.

Anna Barnadas, portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Olot: No tenim un estudi ben fet de quins són els pisos desocupats i de quins són els criteris que marquen quin és un pis desocupat. Crec que l’equip de govern hauria d’esmerçar esforços a això.

Una altra proposta sobre la qual encara estan en converses és la de rebaixar almenys al 50% la taxa d’ocupació a la via pública de terrasses.

Josep Quintana, regidor d’ERC a l’Ajuntament d’Olot: Ja que els demanem sacrifici, ens sembla que els hem de donar algun tipus de suport.

Altres propostes d’Esquerra per a les ordenances són la incorporació de noves bonificacions per a la taxa d’escombraries, una bonificació del 95% dels propietaris amb habitatges llogats a persones amb la renda garantida o vincular les bonificacions a les famílies nombroses en base al nivell de renda de la unitat familiar.

Deixa un comentari