La pandèmia obliga a ajornar la neteja de la cinglera de Castellfollit al 2021

El març del 2018 es va fer l’última neteja selectiva de vegetació a la cinglera basàltica de Castellfollit de la Roca pagada per la Diputació de Girona, que va destinar-hi uns 60.000 euros. L’ens provincial es va comprometre a seguir contribuint a la conservació del cingle, finançant les neteges tècniques durant tres anys, a partir d’aquest 2020. A causa de la pandèmia, l’inici dels treballs s’ha hagut d’ajornar fins l’any que ve. La bona notícia, però és que l’ajuntament de Castellfollit no haurà d’aportar-hi fons propis, perquè el Departament de Territori també hi col·laborarà econòmicament.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: Les neteges que s’havien de fer aquest any es distribuïran entre el 2021, 2022 i 2023. El pressupost total de totes les neteges és de 120.000 euros, dels quals la Diputació n’hi posarà 75.000, i la resta els posarà el departament de Territori.

El context també ho ha posat difícil a l’ajuntament de Castellfollit per reunir-se amb els diferents agents implicats en la redacció del pla de conservació de la cinglera, però durant aquest temps no s’ha parat de treballar i fer estudis.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: El pla de conservació no és només neteja, per exemple és control de les aigües pluvials, ordenament, mesures a les zones més sensibles, diagnòstics, proves pilot d’estabilització, per tant es segueix treballant.

Entre aquests treballs hi ha el seguiment que l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya fa, amb el suport del Parc Natural, per controlar que no hi hagi moviments a la cinglera.

x