El toc de queda suposa un nou cop a l’esport garrotxí per la dificultat de preparar les competicions

El primer equip del Club Hoquei Olot ha hagut d’anul·lar, aquest dilluns, el seu entrenament per culpa del toc de queda establert a les deu de la nit. Aquest és només un dels molts exemples que es poden trobar. En el seu cas, entrenen dilluns, dimecres i dijous d’un quart de nou del vespre a les deu de la nit. Dos jugadors venen d’Osona, tres mes pleguen de treballar a les vuit i l’entrenador, Jordi Costa, va i ve de Barcelona. D’aquesta manera, el club veu inviable entrenar en condicions i encara menys tornar a les competicions, però mira de trobar solucions com sigui.

Aniol Mangas, jugador CH Olot: Nosaltres ho hem plantejat de forma que dimecres agafarem un quart d’hora més i podrem fer una hora i quart. El dijous i els dilluns queden descartats. I llavors els cap de setmana,si no hi ha competició, que tampoc ho sabem, mirarem d’entrenar 2 hores i mitja o 3 hores. Però estem parlant que, excepte quatre o cinc equips d’OK lliga que entrenen els migdies, tothom entrena a aquestes hores, inclòs alguns equips , entre setmana, acaben més tard de les 10. Si es dona aquesta situació entenem que no hi haurà competició, perquè el 99% de clubs utilitzen aquests horaris.

Jordi Costa, entrenador CH Olot: És molt difícil fer que tots els jugadors d’un club amb tres dies a la setmana i amb una franja de cinc i mitja a nou del vespre puguin entrenar sense aglomerar les pistes. Hi ha gent que és de fora d’Olot, hi ha jugadors que treballen, perquè bé que s’han de poder guanyar la vida, i és inviable entrenar abans, entre altres coses perquè abans entrenen els equips de base del club.

Tot i que des de club entenen la importància de les mesures per a la no propagació del coronavirus, no entenen què canvia, en el seu àmbit, plegar una abans o no fer-ho.

Aniol Mangas, jugador CH Olot: Creiem que l’esport és fonamental per la salut. I el fet de tenir, en el nostre cas, una hora més de pavelló, no crec que canviï gaire la situació.

A l’espera de reaccions per part del govern l’esport està, a dia d’avui, més lluny que fa uns dies de tornar a alguna cosa que s’assembli a la normalitat.

Gerard Esteva, president Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC): Fa molt temps que l’esport , en general, està molt tocat molt dèbil. Estem parlant que automàticament, en els propers sis mesos, es veuran eliminats més del 50% d’entrenaments a Catalunya. Tant sols allargant una hora o una hora i mitja més aquesta prohibició ho podríem salvar.