Oriol Vilapuig s’inspira en la faràndula olotina dins el projecte Obres als dipòsits

Les figures de la faràndula olotina desfilen com ombres xineses a la intervenció “Fer el cap gros. Supervivències dels imaginaris populars”, que es podrà veure a partir d’aquest dissabte al Museu dels Sants d’Olot. És una creació de l’artista sabadellenc Oriol Vilapuig, una acció participativa que ens proposa veure d’una altra manera les figures més populars del dipòsit del museu.

Oriol Vilapuig, artista: M’interessava molt la idea que aquí Olot es produeix de que els rituals i les tradicions populars són molt antigues, venen d’un substrat pagà, de revolta, de transgressió, i això s’ha anat modulant amb el temps, el cristianisme els ha adoptat, els hi ha donat altres formes…


Aquesta és una de les propostes artístiques del projecte Obres els Dipòsits de Frederic Montornès, guanyador del concurs de comissariat artístic de Transversal Xarxa d’Activitats Culturals, que busca mostrar el públic el que no es veu dels museus. La iniciativa ha convidat una desena d’artistes contemporanis catalans a crear projectes inèdits inspirats en peces dels dipòsits de deu equipaments del país, a partir d’algunes instruccions.

Frederic Montornès, comissari: Escull tres obres, perquè sempre és més fàcil que una de sola davant del que arriba a haver-hi dins un dipòsit, de les tres, busca una mica d’informació i acaba decidint-te per una, pensa com t’agradaria materialitzar-la i fes el possible per mostrar-la. Instruccions molt simples però que funcionaven com una guia per donar lloc el que s’està visibilitzant aquesta setmana.

L’exposició es pot visitar del 31 d’octubre al 29 de novembre a la planta baixa del Museu dels Sants, amb entrada gratuïta i aforament controlat.