El Banc de Sang i Teixits busca persones que hagin passat la COVID-19 per donar plasma

Ramon Soler, donant: És molt important que tota la gent que doni perquè fa molta falta. La lluita del covid és una lluita que guanyarem, però tots hi hem de posar de la nostra part. Pensem que donar plasma és molt

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, es farà la segona campanya de donació de plasma a Catalunya, dirigida exclusivament a persones que han superat la malaltia i que faci més de 28 dies que no tenen símptomes. Els malalts que han superat una infecció per la COVID-19, han fabricat anticossos dirigits contra aquest virus. Aquests anticossos es troben al plasma i, si s’administren a un malalt, pot ajudar a superar la infecció.

Dra. Anna Millan, hematòloga i cap del Banc de sang de Girona: Els donants pacients que han superat la covid generen anticossos contra el virus, i tenim evidències no massa fermes però tenim alguns indicis, que aquest plasma ric amb anticossos podria servir per a pacients que estan patint ara la malaltia.

Des de l’inici de la pandèmia, s’han realitzat multitud de campanyes de donació de Sang i Teixits. Des del Banc de Sang, asseguren que són espais segurs.

Dra. Anna Millan, hematòloga i cap del Banc de sang de Girona: Les reserves de sang no estan malament, si que és cert que estem una mica justos de grups A i 0 negatius, però les reserves de plasma no falten mai perquè és un component sanguini que un cop donat i emmagatzemat congelat, dura 3 anys. El que tenim de plasma convalescent de moment ens és suficient, però davant de que les notícies no son massa bones i que podem tenir un hivern molt llarg respecte el coronavirus, estem intentant augmentar l’estoc de plasma convalescent per si aquest tractament es demostrés que té una utilitat es pogués respondre a tots els hospitals.

Les persones que vulguin participar-hi, cal que demanin cita prèvia escrivint a mcasacuberta@bst.cat o trucant al 607 35 10 99.

x