El substitut de Guinó en la vicepresidència de la mesa del Parlament, Josep Costa, està segur que tindrà una causa judicial en pocs dies

Acompanyat pel diputat garrotxí de JuntsxCat Francesc Ten, el vicepresident primer de la mesa del Parlament, Josep Costa, va presentar ahir al Casal Marià d’Olot el seu llibre ‘Eixamplant l’esquerda, un títol optimista que convida a perseverar davant el mur establert per l’Estat, segons ha explicat.

Josep Cosa, vicepresident primer de la mesa del Parlament de Catalunya: L’1 d’octubre, amb tota la nostra força i determinació, vàrem fer-li una esquerda a aquest mur, que ens demostra que sí que podem superar-lo.

Costa substitueix a la mesa del Parlament des del 2018 el garrotxí Lluís Guinó, recentment condemnat a la inhabilitació per desobediència, cosa que no li permetrà presentar-se a les properes eeccions. L’actual vicepresident primer està convençut que el seu càrrec i decisions li comportaran també una causa judicial en poques setmanes. En aquest sentit, assumeix que haurà de passar el relleu, qüestió que entén com a secundària.

Josep Cosa, vicepresident primer de la mesa del Parlament de Catalunya: Jo estic seguiur que en pocs dies o en poques setmanes tindré una causa judicial, perquè ja s’ha anunciat. El que es tracta és que hi hagi relleu i gent empenyent des de baix i preparada per substituir.

Sobre les properes eleccions del 14 de febrer, Costa també assumeix que la competència entre partits és inevitable, i que el votant haurà de decidir entre el més lleial i compromès d’acord amb el que demana. Sobre la pandèmia, admet que ha desgastat el procés, tot i que creu que la situació també demostra que per a qualsevol gestió no és indiferent quines fronteres es marquen i a on van a parar els recursos.

x