Els ajuntaments de la Garrotxa adapten les visites als cementiris per a la diada de Tots Sants

Dos circuits, un d’entrada i l’altre de sortida. Gel hidroalcohòlic en ambdós sentits, indicacions, valles, marques i més escales per als visitants al cementiri durant aquest cap de setmana en la diada de Tots Sants. A les Preses ja ho tenen a punt.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: De fet, ja vam començar el cap de setmana passat, perquè la gent pugui preveure la seva assistència.

Alguns han aprofitat la setmana per renovar les flors i visitar als seus difunts i així anar sobresegur per evitar possibles aglomeracions el dia 1. Des del consistori s’estan reiterant les recomanacions i s’extrema la prevenció en dates com aquestes.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: No ens en cansarem de repetir-ho: distància, mans, mascareta.

D’altra banda, des de l’Ajuntament recorden que queden prohibides les trobades o reunions de més de 6 persones, llevat que siguin convivents, de cara a la castanyada. També s’han suspès les festes de Halloween, que eren molt practicades al poble en anys anteriors, i s’ha fet una crida, sobretot a no fer festes, balls i botellons.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: Ja portem uns caps de setmana que ens en estan fent en un parell o tres de llocs del poble. Per tant els ho demanem siusplau, que no ho facin. Per la seva pròpia salut.

Aquestes recomanacions han estat conjuntes a tot Catalunya. Tots els municipis les han aplicat de la manera que han cregut més oportuna en cada cas després que el PROCICAT i el Departament de Salut les hi fessin arribar genèricament.