L’Ajuntament de la Vall d’en Bas demana una resposta de país a les aglomeracions de visitants

Les restriccions d’accés als espais protegits de la Garrotxa del passat cap de setmana no van aplicar-se al coll de Bracons, lloc on els visitants han estat aparcant inadequadament per pujar al Puigsacalm en les darreres setmanes. L’espai, però, no està emparat per cap eina de protecció especial que en permeti la gestió des de les administracions supracomarcals.

L’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, demana una resposta de país a les aglomeracions de visitants.

Aquest dimecres, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha celebrat un ple municipal extraordinari on s’han aprovat les ordenances fiscals amb el vot en contra de Junts per Catalunya, a l’oposició. Les ordenances incrementen en un 5% les taxes d’escombraries, el que suposarà 7 euros a l’any per als veïns. L’Ajuntament ha assumit l’increment del 22% de la taxa dels últims dos anys.

El ple de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas també ha aprovat per unanimitat l’ingrés a l’Associació de Municipis i Entitats per L’Energia Pública. L’associació té com a objectiu que els municipis liderin la transició cap a un altre model energètic que acabi amb l’oligopoli elèctric.