Olot acull divendres l’estrena de Monroe-Lamarr (Still Life), del garrotxí Carles Batlle

Hedy Lamarr, actriu i inventora de la tecnologia que ha permès desenvolupar la Wifi i Marilyn Monroe havien coincidit alguna vegada, però, que hauria passat si haguéssin compartit una trobada secreta el 1962, en plena crisi dels míssils de Cuba? És el que explora el dramaturg garrotxí Carles Batlle a la seva última obra, Monroe-Lamarr (Still Life), que uneix dues grans dones del Hollywood clàssic per reflexionar sobre temes com la joventut, el pas del temps o el paper de la dona al cinema.

Carles Batlle, autor Monroe-Lamarr (Still Life): La trobada de l’obra no va existir realment, però al final de la seva vida la Hedy vivia en un apartament a Los Ángeles que havia pertangut a la Marilyn Monroe, això ja era una coincidència. També havien compartit un amant, Kenedy, i també hi havia la coincidència que l’invent de la Lamarr el recupera Kenedy quan està embolicat amb la Monroe… hi havia moltes coincidències que vaig dir, les he de posar juntes per explicar coses.

L’espectacle, protagonitzat per Laura Conejero i Elisabet Casanovas, és un encàrrec del Teatre Nacional de Catalunya que ha dirigit Sergi Belbel. Divendres s’estrena a Olot perquè l’estat d’alarma va obligar a suspendre’l.

Carles Batlle, autor Monroe-Lamarr (Still Life): curiosament es fa abans de l’estrena al Nacional, que està prevista pel 19 de novembre, i s’hi estarà un mes i mig. Però tenim la sort que l’estrena mundial es fa a casa.

La funció començarà a dos quarts de vuit del vespre per adaptar-se a les restriccions horàries del confinament nocturn. Dijous, Batlle participarà en una conversa sobre l’obra a la biblioteca Marià Vayreda, per aprofundir en el text.

 

x