Olot-San Remo-Olot en dues setmanes, el nou repte aconseguit per Carles Ibáñez

S’imaginen anar d’Olot a San Remo, a Itàlia, i tornar? Doncs aquest ha estat el darrer repte que ha completat el ciclista garrotxí Carles Ibáñez. Durant la primera quinzena d’octubre va emprendre el tram número 8 de l’Eurovelo, el sender de llarg recorregut finançat per la Unió Europea i que pretén elaborar una xarxa de bici carrils d’uns 70.000 quilòmetres.

Carles Ibáñez, ciclista: Volia arribar a San Remo, perquè soc molt aficionat a la bicicleta i allà s’hi fa una cursa, la Milan-San Remo, i volia fer a pujada del Pogio i vaig veure que l’Eurovelo 8 passava per aquí.

En total van ser 2.000 quilòmetres els que va completar Carles Ibáñez, sol, en les diverses etapes i amb diferents quilometratges.

Com poden veure a les imatges, darrere seu hi duia 50 quilos de material d’autosuficiència per sobreviure, des d’una tenda, a un sac, gas o menjar, entre altres coses. Tot amb l’objectiu d’aturar-se el mínim de vegades possibles a un càmping i gastar pocs diners, en el seu cas només 150 euros.  Com no podia ser d’una altra manera, una aventura d’aquestes magnituds el que permet viure són, també, anècdotes de grans magnituds.

 Carles Ibáñez, ciclista: Dormir en un contenidor d’una fàbrica, dormir darrere els lavabos d’una platja, dormir i assabentar-se que tens algú al costat o a prop… en fi, anècdotes que fan el viatge encara més enriquidor.

Ara, però, toca descansar. Fer btt durant l’hivern i agafar,. De nou, un mapa, per començar idear un nou repte.