Augmenta la participació a la campanya de vacunació de la grip a la comarca

Les persones majors de 65 anys i més joves però amb factors de risc estan responent molt bé a la crida del Departament de Salut de vacunar-se de la grip enguany. La convivència d’aquesta malaltia amb la COVID-19 pot ser molt perillosa i, de moment, la ciutadania està demostrant que és responsable, previnguda i vol posar-hi el seu gra de sorra.

Marta Espona, adjunta direcció ABS Olot i Besalú: La veritat és que aquest any la campanya de la grip està essent un èxit. La població ho ha rebut molt positivament. S’està vacunant molta gent que en els anys anteriors no es vacunava.

L’ajuntament de Les Preses va habilitar el casal d’avis per vacunar als veïns i veïnes, i la població va respondre molt positivament a la crida del consistori.

Marta Espona, adjunta direcció ABS Olot i Besalú: Avui han vingut 85 persones amb cita prèvia. És un èxit. L’ajuntament hi ha ajudat molt amb la difusió a través de les xarxes socials.

Acabada la campanya, s’esperava cobrir el 75% de les persones majors de 65 anys, personal sanitari i sociosanitari, així com el 60% de les persones amb factors de risc i les embarassades. Ara, però, es podrien superar les previsions i la preocupació és que la demanda no superi la oferta. El calendari amb els diferents espais a la Garrotxa es poden consultar per demanar cita trucant a les àrees bàsiques o a l’espai digital La meva salut.