Desenes de persones es concentren davant l’ajuntament arran les últimes detencions de l’operació de la Guàrdia Civil en relació el finançament del procés

Desenes de persones es van concentrar ahir davant de l’ajuntamnet d’Olot per mostrar el seu rebuig a les darreres detencions en el marc de l’operació policial contra el procés independentista.


 

Membres dels partits polítics d’Olot , de l’ANC i d’Omnium Cultural van assistir a l’acte, en el qual es va llegir un manifest. Dels 21 detinguts aquest dimecres per la Guàrdia Civil en el marc de l’operació Volhov contra el finançamente del procés, en queden 9 que han passat la nit a les dependències de la Guàrdia Civil. Es preveu que aquest divendres passin a disposició judicial. A la resta els han posat en llibertat. Entre els detinguts hi ha polítics, empresaris i persones pròximes a Esquerra i Junts per Catalunya o directament vinculades a Carles Puigdemont. Entre els més rellevants hi ha l’editor Oriol Soler, l’exconseller Xavier Vendrell o l’home de confiança d’Artur Mas, David Madí. 

Pep Berga, alcalde d’Olot: Un nou muntagte, un nou capítol de repressió que acabarà amb no res, perquè la Guàrdia Civil ja ens té acostumats a aquests numerets repressius.

Anna Barnadas, portaveu ERC Aj. Olot: Estem aquí sorpresos, astorats, cada dia el surrealisme és més gran, però no estem davant d’una investigació judicial sinó d’una repressió judicial i policial.

Lluís Riera i Adriana Roca, CUP Olot: Una vegada més veient que l’estat només té una cara, més enllà de la idea de taules de diàleg i tot això, l’unica resposta que tenen és la repressió i la criminalització.

Magda Ripoll, ANC Olot: És el resultat de la seva ràbia. I nosaltres continuem sent moviment pacífic independentista totalment legítim.

Lluís Colldecarrera, Òmnium Garrotxa: Estan fent una cortina de fum per tapar la notícia que hauria de fer el fiscal general d¡’imputar aquests mentiders.

x