Els pobles garrotxins on no hi ha policia municipal apel·len a la responsabilitat individual per fer complir el toc de queda

L’aplicació del toc de queda des d’aquest diumenge a la nit s’ha viscut de manera diferent en els diferents municipis de la Garrotxa, malgrat que la mesura s’ha aplicat per igual a tots els pobles de Catalunya. Els pobles on no hi ha policia municipal fan mans i mànigues per tal que tots els seus veïns i veïnes compleixin la restricció.

Santi Reixach, president Consell Comarcal Garrotxa: He estat parlant amb els diferents alcaldes de la comarca i de moment la cosa s’està respectant bé, una mica per comportament dels ciutadans de la Garrotxa. Tenim sort dels Mossos.


Tot que sí que s’han detectats alguns incompliments els darrers dies, com un ‘botellón’ a Beuda el passat dissabte, consideren que són fets puntuals.

Santi Reixach, president Consell Comarcal Garrotxa: Sembla que no s’acaben d’assabentar del que està passant. Casos puntuals, la majoria de la comarca la gent es comporta bé i tothom du a terme el toc de queda.

Alguns pobles com Castellfollit de la Roca, municipi de gairebé 1.000 habitants, apel·len a la responsabilitat individual de fer complir les restriccions.

Miquel Reverter, alcalde Castellfollit de la Roca: Pobles petits que no disposem de policia municipal, ens hem de refiar de que la gent és prou responsable com per acatar la normativa. Ens agradarà més o menys, però és bàsicament per salvar vides.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: La gent ha d’entendre que la situació és complicada i no és fàcil. Calen aquest tipus de mesures, restriccions i enduriment perquè sinó hem de ser conscients que no anem bé i que no ens ensortirem.

x