L’Ajuntament d’Olot aplica mesures per prevenir contagis al cementiri municipal per la diada de Tots Sants

Enguany, la tradició de Tots Sants  estarà marcada per uns estrictes protocols que garanteixen que es respectin les normes establertes per les autoritats sanitàries. Tot i que no es prohibeix anar a honorar la memòria dels difunts, arreglar les làpides o dipositar flors, l’Ajuntament d’Olot ha aplicat algunes mesures per tal de prevenir contagis i evitar aglomeracions al Cementiri Municipal.

Jaume Casas, Funerària Besora: No ens podem estar allà de tertúlia amb el veí, amb els amics que fa temps que no hem vist…pensem que estem en plena pandèmia i com menys contactes i gent estigui agrupada millor que millor.

Entre les mesures de prevenció, es regularan les entrades i sortides i s’establiran recorreguts de circulació a l’interior. Serà obligatori l’ús de mascareta i hi haurà gel hidroalcohòlic a les entrades del edifici. A més, fins al diumenge 1 de novembre, el cementiri continuarà obrint a les 8 del matí i tancant a les 7 del vespre i no cal demanar cita prèvia.

Jaume Casas, Funerària Besora: Recordar que per exemple cada vegada que es vulguin agafar escales per si han de netejar, doncs que tinguin la precaució de posar-se guants o rentar-se les mans. Penseu que som molts els que ho estem fent servir i totes les precaucions, en aquest moment, són poques.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Demanar la màxima prudència a tothom qui vulgui anar al cementiri, que es reparteixin tan bé com puguin en les hores i que es prenguin les mesures necessaris per protegir-se d’algun possible contagi.

Pel que fa a les celebracions de la castanyada o Halloween, des de l’Ajuntament recorden que queden prohibides les festes, balls i revetlles a la via pública i es recomana gaudir d’aquestes festes en família, en grups reduïts de, com a màxim, 6 persones.

Deixa un comentari