L’Hospital d’Olot arriba als 24 ingressos per COVID-19 i prepara una nova unitat amb 32 llits preveient-ne l’augment els propers dies

Amb 24 pacients ingressats amb coronavirus en les darreres hores, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa té complerta al 80% la unitat 3 d’hospitalització. Els casos diagnosticats des de l’atenció primària han pujat també en les darreres hores. El centre hospitalari ha de preveure que un percentatge dels nous contagiats requeriran d’ingrés en els propers dies. És per això que s’està reorientant el servei de cirurgia a aquella que no requereixi d’ingrés, reservant espai per a probables futurs pacients amb COVID-19, intentant al mateix temps no descuidar l’atenció assistencial per a d’altres patologies.

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa compta amb un total de 160 llits. Aquesta xifra marcarà les possibilitats de mantenir les dues línies assistencials en proporció als nous pacients amb coronavirus que s’hagin d’atendre en les properes setmanes.

Respecte les noves mesures de restricció de la mobilitat, des d’un punt de vista sanitari els professionals pensen que el millor escenari per frenar la segona onada seria el que va frenar la primera: el confinament total.

A nivell anìmic, el director mèdic de l’Hospital admet que els professionals es troben esgotats, sense la treva que haurien preferit, i amb neguit per entendre millor l’evolució de la pandèmia, però convençuts que tornaran a respondre amb professionalitat.