L’Hospital d’Olot coneix, diàriament, entre 120 i 130 resultats de proves PCR

Els centres hospitalaris s’han vist obligats a posar-se al dia per poder combatre la COVID. Un exemple d’això el trobem al laboratori de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la garrotxa, que des de fa uns mesos analitza, aproximadament, una tercera part de les proves PCR de la comarca, provinent s de les Àrees Bàsiques de Salut de sant Joan les Fonts, la Vall d’en Bas i per pacients que reben a urgències i preoperatoris.

 Ferran Soldevila, cap del servei de laboratori Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: vam començar d’una manera precària, perquè era una tècnica que havíem d’aprendre a dur a terme. En vam començar fent poques, perquè en aquell oment hi havia poques PCR, però ara ja hem anat millorant i estem fent totes les que ens arriben.

Actualment a l’Hospital d’Olot estan fent entre 120 i 130 mostres diàries. Per saber el resultat d’una mostra es tarda unes tres hores en saber-ho. I el procés és el següent:

Ferran Soldevila, cap del servei de laboratori Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: Ens arriben les mostres amb un líquid que és transportador i manté els virus vius. Manipulem les mostres en una càmera de seguretat, invectivem les mostres perquè sigui segures, fem una extracció dels àcids nucleics que són els que farem servir per ampliar amb la tècnica de la PCR, i l¡’equip que l’amplifica detecta si hi ha coronavirus i no n’hi ha.

Actualment treballen en aquest servei específic de l’hospital una persona a jornada completa i una altra a tres quartes parts.