Educació manté escoles i instituts oberts i suspèn totes les activitats extraescolars

Un dels sectors afectats per l’enduriment de les restriccions és, novament, l’educatiu.

Ahir a l’última hora de la tarda el Departament d’Educació va facilitar als centres educatius les noves normatives. Segons el mateix departament, segueixen vigents les instruccions del 30 de juny, a partir de les quals es van elaborar els plans d’organització dels centres per al curs 2020-2021. Aquests plans recullen mesures organitzatives i metodològiques per donar resposta educativa a diferents escenaris d’evolució de la pandèmia.

Els dos cicles d’educació infantil i tota l’educació obligatòria (primària i secundària) mantindran la plena presencialitat i l’aplicació dels plans d’organització de cada centre, sense cap modificació en l’activitat lectiva actual.

En el cas dels centres que també imparteixen ensenyaments postobligatoris, com ara batxillerat o formació professional, han d’aplicar mesures per reduir la presencialitat als centres. Aquestes mesures s’hauran de desenvolupar al llarg de la setmana vinent i, segons el mateix departament, s’allargarà el primer trimestre per tal que els centres no hagin de variar els plans passats els quinze dies.

Pel que fa a la suspensió d’activitats extraescolars, no afecta els centres de règim especial reglats, però sí totes les activitats formatives no reglades. Un exemple és l’escola d’arts escèniques La Quarta Paret, que ha hagut de tancar les seves portes en menys de 24 hores.

Jordi Masegú, La Quarta Paret: Cap escola ho pot aguantar, ja vam tancar durant sis mesos i això és impossible, no ho aguantarem. És un desastre. Els nens necessiten anar al teatre, culturitzar-se i formar-se en aquest sentit perquè sense això, tindrem nens enganxats a una pantalla tancats a casa. Això és impossible.

Segons les últimes dades facilitades pel Departament d’Educació, en aquests moments a la Garrotxa hi ha 33 grups de 15 centres confinats, el que suposa que 917 persones estiguin seguint, actualment, el protocol d’aïllament domiciliari.