El confinament per municipis frena la temporada alta turística a la Garrotxa, amb una allau de cancel·lacions

Emili de Pablo, visitant: Nosaltres tenim una setmana de vacances i venim de Vallgorguina. La nostra idea és quedar-nos fins divendres o dissabte. Ens estem plantejant si pot ser quedar-nos fins dilluns.

El confinament per municipis de divendres a diumenge no només ha agafat per sorpresa turistes d’altres comarques com l’Emili i la seva família, que passaven uns dies a la casa rural de Can Prat, a Sant Feliu de Pallerols. La reducció dràstica dels desplaçaments de cap de setmana ha suposat una allau de trucades i anul·lacions als allotjaments turístics garrotxins com les cases rurals,  després d’un estiu amb una bona ocupació.

Fèlix Castanyer, President  Garrotxa Rural: Les reserves són zero. No en tenim, perquè la situació de la clientela que se’ns queda a fer dues nits és de Barcelona o rodalies.

Segons la normativa que ha entrat en vigor aquest divendres, els apartaments, cases rurals i hotels no estan obligats a tancar i poden oferir servei de restaurant per als clients. Turisme Garrotxa, però, tem per la salut del sector si el tancament perimetral s’allarga i reitera que cal concretar ajudes econòmiques.

Gerard Xifra, Vicepresident Turisme Garrotxa: Cases rurals totes anul·lades, apartaments i hotels veiem que van en la mateixa dinàmica i la preocupació és evident. No s’han anunciat mesures concretes pels allotjaments ni tampoc pels guies turístics o les empreses d’activitats. Preocupa sobretot si no són aquests 15 dies i també perquè ens en anem al mes de novembre i la campanya es veu minvada.

Fèlix Castanyer, President  Garrotxa Rural: Entenc que aquestes mesures si s’allarguen més de 15 dies molts allotjaments es replantejaran la seva viabilitat, tancar i esperar perspectives millors o fer ERTES, perquè sinó no s’arribarà a final d’any.

L’hostaleria i la restauració també continua afectada per les restriccions. El govern ha prorrogat el tancament d’establiments, però els permet donar servei per emportar o a domicili fins les 23h de la nit.

 

x