El sector cultural garrotxí es concentra davant el Teatre Principal en rebuig a les noves mesures, que impliquen l’aturada total de la seva activitat

Estupefacció i indignació al sector cultural davant les mesures anunciades ahir dijous per la Generalitat de Catalunya per frenar la propagació del coronavirus.

Anna Roca, CIA Anna Roca: Que tothom sàpiga que els treballadors de la cultura estem enfadats i indignats. Som treballadors de la cultura, que ens guanyem la vida amb la cultura, no és una afició que tenim.


Les restriccions obliguen a suspendre totes les activitats d’arts escèniques i musicals en recintes tant a l’aire lliure com a l’interior. També hauran de tancar els cinemes, i les biblioteques només podran obrir per a serveis de préstec. Només se salven de les restriccions les llibreries, que podran exercir l’activitat amb normalitat com la resta d’establiments comercials. Els teatres i les sales de concerts tornaran a tancar les seves portes. Els seus treballadors, reivindiquen que les seves activitats i els seus espais, són segurs.

Ricard Sargatal, director Olot Cultura: Ens sembla que haver posat la cultura dins d’aquest paquet de restriccions, fa molt mal a la ciutadania, al país en general però també a totes les persones i famílies que es guanyen la vida amb això. Per això estem aquí, mostrant el nostre rebuig. D’alguna manera el que ens sap greu és que es criminalitzi la cultura, quan sabem tots que la cultura és segura, que no contribueix a un augment casos de coronavirus.

Pel que fa a l’activitat cultural a la capital garrotxina, s’anul·len totes les activitats programades entre el 30 d’octubre i el 12 de novembre. Els imports de les entrades per als espectacles de pagament suspesos seran retornats de manera automàtica en els propers dies. Els espectacles que queden afectats es poden consultar al web d’Olot Cultural.

Durant aquest període, la Biblioteca Marià Vayreda només oferirà servei de préstec. Els Museus seguiran oberts dins el seu horari habitual i amb un aforament màxim del 30%.

Aquestes restriccions s’aplicaran, en un principi, per un període de 15 dies i segons l’evolució de la segona onada de la pandèmia. De fet, no fa ni dos mesos que el teatre va poder obrir les seves portes per primera vegada des del mes de març.