La producció de panellets aquest Tots Sants s’ha dut a terme a petita escala

Els panellets ja llueixen als aparadors de les fleques i pastisseries garrotxines. És l’època d’aquests pastissos i, com en tots els sectors, la seva producció i venda es veurà afectada, en menor o major mesura, per les darreres restriccions sanitàries. A la pastisseria Ferrer d’Olot, per exemple, no han treballat amb produccions excessivament grans, com feien en anys anteriors, i són enguany més previnguts.

Jordi Ferrer, pastisseria Ferrer: Les estem veient venir. Anem fent a mesura que es van acabant les previsions petites que anem fent. Potser al final fem els mateixos, però anem fent sobre la marxa.

Tot i que la castanyada és una festa que ja tradicionalment s’ha celebrat sempre a casa i els clients habituals de la ciutat no fallaran, el fet que la gent no es pugui moure del seu municipi. En conseqüència, ja no podran comptar ni amb els pobles del voltant ni amb el turisme que aprofita el viatge per endur-se panellets.

Jordi Ferrer, pastisseria Ferrer: Ahir a la tarda vam notar que venia gent de fora a buscar panellets, però a partir d’avui ja no vindran. Esperem que la gent d’Olot pugui sortir de casa per venir a buscar els panellets.

La producció s’haurà disminuït, però les varietats de panellet s’han mantingut. A Ferrer, per exemple, s’hi poden trobar els de coco, els de pinyó, de fruites de la passió, de maduixa o d’ametlla, de praliné o de xocolata.

x