El cementiri d’Olot acull la visita de familiars i coneguts als difunts en el dia de Tots Sants

De manera esglaonada i sense produir cap aglomeració, els familiars i coneguts dels difunts s’han aproximat aquest diumenge al cementiri d’Olot en el dia de Tots Sants. Enguany no ha sigut possible la celebració de cap acte ni cap actuació musical, com cada any.

Jaume Casas, gerent de la Funerària Besora: Vam intentar anul·lar totes les activitats possibles, per evitar, precisament, la massificació en una hora determinada. Això es produïa sobre la una del migdia, cada any. Aquest any hem aconseguit no fent aquest acte que la gent vagi venint d’una forma més esglaonada aquí al cementiri.

Tot i això, centenars de persones, la majoria veïns d’Olot, han volgut honorar la memòria dels difunts, arreglar les làpides o dipositar flors.

Narcís Agustí, visitant: Aquí hi tinc la família enterrada, els meus avantpassats i els hem vingut a visitar, perquè avui toca. Això és tot. El dia de Tots Sants és un Tots Sants una mica passat per aigua, ‘lite’ o descafeïnat, digues-li com vulguis. Però els morts hi són i els hem vingut a visitar.

 

Rosa Bassols, visitant: Hem vingut al cementiri. Tenim familiars bastant directes. Venim cada any a netejar i a posar flors, sobretot posar flors i llum.

 

Joaquim Aubert, visitant: Som tots dos, en aquest cas, fills d’Olot. Tenim aquí els pares i els avis enterrats aquí. Ens fa il·lusió venir i resar un pare nostre.

 

Glòria Simón, visitant: És una tradició que trobo que val la pena conservar i, a més, sempre et dóna ocasió de fer una bona passejada.

El cementiri ha regulat les entrades i sortides i s’han establert recorreguts de circulació a l’interior, amb la participació de Protecció Civil, que ha vetllat en tot moment perquè es respectessin totes les mesures de seguretat.